به گزارش خبرگزاری ایلتنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، عبدالرضا رحمانی فضلی در آغاز همایش استانداران سراسر کشور، ضمن تشکر از استانداران استانهایی درگیر بحران سیل و استانداران استانهای معین، بیان کرد: کمکهای استانهای معین به استانهای سیل زده قابل توجه بود و سایر استانها نیز در این زمینه هرچه توانستند انجام دادند.
وزیر کشور همچنین ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت شهید مطهری اظهار کرد: دشمن در اوایل انقلاب در جهت ضربه زدن و خسارت به انقلاب، با به شهادت رساندن شخصیتهایی، چون شهید مطهری که مسلک و اندیشه و تفکرشان در اوایل انقلاب مؤثر و در استمرار انقلاب قطعاً میتوانست مؤثرتر باشد، به خوبی نشانهگیری کرد؛ با این حال، خون جاری این شهدا در کالبد انقلاب استمرار و دوام انقلاب را در پی داشت و خط رهبری و انقلاب را برای ما روشنتر کرد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در دنیا با شرایط پیچیده و جدیدی رو برو هستیم و رقابتها شدید و بلوک بندیها دچار تغییر شده است، گفت: دخالت آمریکا از منظر قلدری و زور، آشکار است. آمریکا هم در نهادها و تشکیلات بین المللی و هم در پیمانها و تفاهمات جهانی و هم در امور داخلی کشورها، بدعهدی و دخالت میکند.
رئیس شورای امنیت کشور با مرور سوابق دخالتها و فشارهای ظالمانه آمریکاییها در مورد کشورمان و بدعهدی آمریکا در برجام، حتی تصور مذاکره را در شرایط فعلی معادل فشار بیشتر و گامهای بیشتر علیه ایران دانست و آن را مطلقاً منتفی برشمرد.
وزیر کشور با بیان اینکه دشمنان کینه عمیقی نسبت به جمهوری اسلامی دارند، تصریح کرد: باید مقاومت و استقامت را تقویت کنیم که آنها به این نتیجه برسند که جز پذیرفتن ما و کنار آمدن با راه دیگری ندارند. فشار آنها از طریق نفت و با خیال به صفر رساندن فروش نفتمان است، اما جمهوری اسلامی از طرق مختلف تلاش میکند و جلوی آنها خواهد ایستاد.
وی ادامه داد: دشمنان صرفاً با ایران مشکل ندارند بلکه با اسلام و همه کشورهای اسلامی مشکل دارند و به دنبال این هستند که اسلام واقعی از منطقه برچیده شود. دشمنان تلاش دارند در حوزه اقتصادی و مالی، منطقه و کشور ما را سالهای سال عقب بیندازند و به همین دلیل باید دقت کنیم و با درایت و تدبیر امور را به بهترین نحو و با کمترین هزینه ممکن پیش ببریم.
رحمانیفضلی با تاکید بر اینکه بالاترین تدبیر، مایوس کردن دشمنان از تاثیرگذاری تحریمها است، گفت: تولید، اشتغال و سرمایه گذاری در استانها میتوانند هسته اصلی این کار باشد. مهمترین گام در زمینه سازی ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه گذاری ها، کنترل اضطراب و استرس و تنشهای جامعه است.
وزیر کشور ادامه داد: استانها باید طرح و برنامه استان خود برای مقابله با تحریم را داشته باشند و هر کدام سهم خود را در این مسیر تعیین کنند و در این راستا باید افراد عالم، با انگیزه و سخت کوش را پای کار بیاورند تا به نتیجه مطوب دست یابند.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه نباید بگذاریم رفاقتها بر انجام مسئولیتها و وظایف غلبه کند، افزود: جهت گیریهای سیاسی و جناحی، رفاقت و مواردی نظیر اینها نباید زمینهای برای کوتاهی در انجام مسئولیتها باشد و استانداران باید با حریت و آزادگی به وظایف خود عمل کنند.
رحمانیفضلی با بیان اینکه محور انجام وظایف و مسئولیتها، قانون، مردم، منافع عمومی و رضای خدا است، خاطرنشان کرد: استانداران الگوی مدیران استانی در نحوه عملکرد و برخورد هستند و باید اصل را بر حل مشکلات کشور بگذارند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعاتی درباره بازسازی مناطق سیل زده و برنامههای وزارت کشور در این زمینه اشاره کرد و گفت: اولویتهای اصلی پرداخت خسارت به مردم و بازسازی مساکن و تعمیر خانهها است تا مردم هرچه سریعتر به روال عادی زندگی برگردند. همچنین تأمین اقلام مورد نیاز و کالاهای آسیب دیده مردم مورد توجه است و در نهایت بحث نوسازی و تعمیر و بازسازی زیرساختها و تمهیدات پیشگیری انجام خواهد شد. همه مراحل یاد شده همگام باهم پیش میرود، اما برنامه این است که ابتدا مردم در خانههای خود مستقر شوند.
رئیس قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده تاکید کرد: استانداران جلسات متناظر قرارگاه را در استانها برگزار کنند و مصوبات به کمیتههای ذیل قرارگاه ارسال شود. همچنین با مسئولان ستادی به صورت مستمر در ارتباط باشند و موضوعات استان خود را پیگیری کنند. همانگونه که در مرحله مقابله به خوبی عمل کردیم و وحدت و هماهنگی میان نهادها و دستگاهها به خوبی برقرار بود و همه با تمام امکانات و ظرفیتها پای کار آمدند، مرحله بعد یعنی بازسازی و نوسازی را هم باید با همین روال ادامه دهیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در زمینه بازسازی مناطق سیل زده در استانها انجام شده است، از استانداران خواست در زمینه اطلاع رسانی این اقدامات فعالتر عمل کنند و همچنین از ظرفیت صداوسیمای استانها در جمع آوری کمکهای مردمی و همراه سازی مردم در بازسازی این مناطق استفاده کنند.
وی با بیان اینکه استاندار مسئول بازسازی و نوسازی استان است، تاکید کرد: استانداران مناطق سیل زده باید برای استانهای معین وظایفی مشخص و برای آنها ایجاد تکلیف کنند. استانداران باید در بازسازیها از توان و ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند و ضمن ایجاد بستر فعالیت برای بخش خصوصی، در هزینهها و زمان نیز صرفهجویی کنند.
وزیر کشور همچنین با بیان اینکه استانداران باید معاونین و فرمانداران خود را به گونهای انتخاب کنند که بتوانند تصمیمات و برنامههای استاندار را اجرایی کنند، افزود: همانطور که در وزارت کشور هر یک از معاونین، مسئولیت حوزهای از وظایف و مأموریتها را به طور کامل و همه جانبه بر عهده دارند و همانطور که بنده به معاونین و استانداران خود اطمینان و اعتماد کامل دارم و با این پیش فرض هر کار و مسئولیتی را میپذیرم، استانداران هم باید اطمینان کامل به معاونین و فرمانداران خود داشته باشند.
رئیس شورای امنیت در خصوص کنترل میزان جرایم در کشور گفت: استانداران، ظرفیت شوراهای تأمین استان را برای بررسی عالمانه و تحلیل واقع بینانه و دقیق وضعیت کنترل جرایم، بیش از گذشته فعال کنند و بر اساس این بررسیهای عالمانه و آمار و اطلاعات دقیق، برنامههای متناسب را در جهت کاهش روند شیوع جرایم دنبال کنند.
وزیر کشور با تأکید بر ضرورت برخورد بسیار سریع و در عین حال کاملاً قانونی با مجرمان ادامه داد: استانداران موظفند با رویکرد پیشگیری و کنترل جرایم، مجموعهای از اقدامات از جمله، روند کارآمد و مؤثر منتهی به محاکمه مجرمان را از مراجع و دستگاههای ذیصلاح در استانها پیگیری کنند.
وزیر کشور در فراز دیگری از سخنان خود در خصوص برگزاری مراسم اربعین امسال گفت: باید تلاش کنیم که امسال این مراسم را بدون هیچ مسئله و به صورت کاملاً روان و تسهیل شده برگزار کنیم و بخش عمدهای از مسئولیت این کار برعهده استانها خواهد بود.
رحمانی فضلی همچنین به اهمیت توجه عملی و واقعی به جلب مشارکت و همکاری مردم در همه حوزهها اشاره کرد و خطاب به استانداران گفت: به مردم اعتماد کنیم، زمینه مشارکت مردم در همه امور را فراهم کنیم و در این مسیر بخل نورزیم، از مردم کمک بگیریم و تا جایی که قانون اجازه میدهد بخش خصوصی را در کارها سهیم کنیم؛ چراکه با خلاقیت و ایدههای بهتر و راههای جدید، به نحو مطلوبتری اقدام خواهند کرد.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برگزاری انتخابات در سال جاری اشاره کرد و گفت: بی طرفی، اجرای مرّ قانون، سلامت انتخابات، مشارکت بالا و امنیت انتخابات، اصول وزارت کشور در برگزاری انتخابات است و از آن کوتاه نمیآییم.
وی با بیان اینکه ۴۰ سال تجربه در برگزاری انتخابات داریم، افزود: ان شالله این انتخابات با شکوهتر خواهد بود و این بار هم ملت ایران با صلابت به دشمنان نشان خواهد داد که دشمن موفق نمیشود.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع استانداران بر اهمیت و ظرفیت بالای دفاتر بانوان استانداریها تاکید کرد و گفت: توجه به موضوع بانوان باید از چارچوب وظایف رسمی اداری خارج شود، چراکه زنان کشور ظرفیت بسیار بزرگی در حوزههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و تربیتی هستند.
رحمانی فضلی از استانداران خواست تا در جلسات استانداری مانند شورای اداری، شورای توسعه و برنامه ریزی و ستاد بحران از ظرفیت دفاتر بانوان استفاده کنند و گفت: گرچه در ترتیبات برگزاری این جلسات، حضور مدیران کل دفاتر بانوان ذکر نشده است، اما میتوان از حضور و نظرات آنها استفاده کرد.
وزیر کشور همچنین به نقش دفاتر بانوان در شرایط بحرانی، چون سیل اخیر اشاره کرد و ضمن اشاره به شرایط سختتر بانوان در زمان پس از بحران، خاطرنشان کرد: زنان شرایط خاصی از نظر روحی و جسمی دارند و بهتر است دفاتر بانوان فعالتر شوند، با این افراد صحبت کنند و حرف دل این قشر را بشنوند.
رحمانی فضلی از استانداران خواست تا دفاتر بانوان را جدی بگیرند و در جلسات مختلف، مدیران کل دفاتر بانوان را مشارکت دهند. همچنین از ظرفیت مشاور امور روحانیت استاندار برای پیگیری امور و ارتباط مستقیم و مستمر با فضلا، علما و شخصیتهای روحانی، بیش از پیش استفاده کنند.
انتهای پیام/ ت۴۴