به گزارش خبرگزاری دبنا، پیروزبخت با تأکید بر اینکه هیچ محموله آلودهای وارد کشور نشده است، گفت: در سال ۱۳۹۵، ۵۰۰هزار تن ذرت وارد بندرامام شد که با کنترل و انجام آزمایشهای متعدد، وجود سم آفلاتوکسین در بخشی از محوله محرز شد و گواهی انطباق برای آن صادر نشد.
وی با اشاره به هماهنگی سازمان استاندارد با گمرگ جمهوری اسلامی ایران از طریق سامانه EPL در این زمینه تصریح کرد: تمام محمولههای وارداتی که استاندارد آن اجباری باشد از طریق این سامانه به ما اعلام میشود و سازمان استاندارد پس از اطلاع از ورود محموله ۵۰۰هزار تنی به بندر امام، این محموله را با تقسیمبندی به بستههای ۵۰۰ تنی و نمونهگیری از هر بسته مورد آزمایش قرار داد.
پیروزبخت افزود: بیش از ۲هزار نمونه از این محموله گرفته و برای اطمینان هر نمونه بیش از ۸هزار بار آزمایش شد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: در آزمایشهای انجام شده مشخص شد که ۱۲۵هزار تن از این محموله آلوده به سم آفلاتوکسین است و مابقی محموله مشکل آلودگی ندارد و مجوز ترخیص آن صادر شد.
وی در ارتباط با احتمال آلودگی مخازن و سیلوهای حاوی ذرتهای آلوده نیز گفت: جای هیچ نگرانی نیست؛ چراکه پس از تخلیه محموله آلوده مخازن طبق ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست این مخازن گندزدایی و ضدعفونی شده و آماده بهرهگیری برای مصارف دیگر میشود.
پیروزبخت با تأکید بر سلامت و ایمنی مردم گفت: وجود استانداردهای بهروز شده و مطابق با سبد غذایی جامعه ایرانی و ارتباط تنگاتنگ با سایر بخشهای مرتبط از جمله گمرک جمهوری اسلامی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ سازمان ملی استاندارد ایران را در تضمین کیفیت، ایمنی و سلامت مردم کمک میکند.
پیروزبخت در نهایت به اجرای تکلیف رئیسجمهور برای این محموله توسط سازمان ملی استاندارد ایران و سایر بخش ها اشاره کرد و اظهار داشت: رئیسجمهور تکلیف کردند که اگر این محموله مرجوع نشود، باید امحا شود.