به گزارش خبرگزاری دبنا، امیدعلی پارسا در گفتگوی ویژه خبری با بیان این که در نظام مالیاتی کشور باید مانند همه دنیا، خوداظهاری محور شود افزود: باید فضایی فراهم شود که بهلحاظ اداری و اجرائی، همه مؤدیان مالیاتی صادقانه مطابق مقررات، خوداظهاری کنند و مالیات خود را بپردازند.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته تحت عنوان طرح جامع امور مالیاتی، گامهایی در این راستا برداشته شد، ولی ما هنوز به ریزداده مبنا کردن نظام مالیاتی، نرسیدهایم.
پارسا در خصوص نصب و راهاندازی سامانه پایانههای فروش در مطبهای پزشکان افزود: هماهنگی و تفاهمی با نظام پزشکی کشور شده است، اما در همان گامهای نخست، شرکتهای تولیدکننده کارتخوان آماده نبودند که در پی آن بحث آماده نبودن زیرساختها مطرح شد، اما پس از آن تا تاریخ ۱۵ شهریور ماه همه زیرساختها آماده شد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: فقط یک ربع عزم و اراده میخواهد که پزشکان به سامانه امور مالیاتی متصل شوند و ثبتنام کنند و تاکنون حدود ۲۰ درصد یا همان ۱۵ هزار نفر به سامانه متصل شدهاند، اما انتظار ما بیش از این ارقام است.
فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم گفت: فرار از قانون یک نوع قانونستیزی محسوب میشود و پزشکان که قشر فرهیخته هستند و با جان انسانها سروکار و شغل مقدسی دارند در برابر اجرای قانون یک صفآرایی بیمورد پدید آوردند و تمکین نکردهاند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی، دستگاههای اجرایی باید بهطور جدی به موضوع ورود و با قانونستیزی این قشر از جامعه برخورد کنند و گرنه همین ۲۰ درصد که تمکین به قانون کردهاند دلسرد میشوند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه برنامه به سهم ۸ درصد مالیات مردمی از درآمدهای دولت اشاره و اضافه کرد: در دیگر کشورهای دنیا این رقم حدود ۳۰ درصد است، عدد کل مالیاتهای کسبشده از همه بخشهای کشور تنها نصف حقوق کارکنان نظام را تشکیل میدهد.
وی راجع به مجازاتهای در نظر گرفتهشده برای پزشکانی که به سامانه امور مالیاتی متصل نشدهاند ابراز کرد: قوانین و مقررات آنقدر سنگین است که دیگر فرار مالیاتی بهنفع هیچ کس نمیباشد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اگر مطلع یا مظنون شویم که کسی مترصد فرار مالیاتی است یا کتمان میکند، بهطریقی میرسیم به درآمد مشمول مالیاتی آنها و در این باره باید گفت؛ ۱۰۰ درصد درآمد کتمانشده مشمول مالیات است، این در حالیست که در خصوص پزشکان، ۶۰ درصد درآمد را هزینه و مابقی را سود میدانیم، اما در صورت کتمان درآمد، ۱۰۰ درصد درآمد مشمول مالیات میگردد و ۳۰ درصد هم جریمه غیرقابل بخشش برای خاطیان در نظر گرفته میشود ضمناً ۲ درصد از فروش افراد بهعنوان جریمه شرکت نکردن در سامانه امور مالیاتی در نظر گرفته خواهد شد.
وی تصریح کرد: در قانون امور مالیاتی، فرار، کتمان، اختفاء، ارائه اطلاعات غیرواقعی، ارائه اسناد غیرواقعی، استفاده از اسناد دیگران جرم محسوب میشود و مردم باید آگاه باشند و کارت بازرگانی و دستگاه کارتخوان (پوز) خود را در اختیار دیگران قرار ندهند، زیرا در نهایت مالیات به دارنده کارت بازرگانی و دستگاه پوز تعلق میگیرد.
پارسا به مشوقهای مالیاتی اشاره کرد و افزود: در بخشنامه بخشودگی مالیاتی آمده است کسانی که اقدام به پرداخت مالیات نکنند مشمول بخشودگی جرائم نمیشوند، در جای دیگری از بخشنامه آمده مؤدیان خرد که درآمد سالانه زیر ۵۰۰ میلیون تومان داشته باشند میتوانیم با خودشان توافق کنیم.
موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور نیز گفت: در تهران از ۲۰ هزار پرونده پزشکی قانونی که برای رسیدگی به امور مالیاتی تشکیل شده بود حدود ۱۱ هزار پرونده اقدام به خوداظهاری نمودهاند و در این اقدام درآمد ماهانه هر پزشک بهطور میانگین ۵ میلیون و هفتصد هزار تومان اعلام شده است.
وی ادامه داد: دوستان امور مالیاتی با اندک اطلاعاتی که از مرکز جامع آمار دریافت کردند براساس بررسیهای فراوان، میانگین درآمد هر پزشک را از ۵ میلیون به ۱۴ میلیون تومان اعلام کرده است.
موسوی گفت: میان این ۱۱ هزار نفر که خوداظهاری کردهاند حدود ۵۰۰ نفر درآمدهای بالایی داشتهاند و براساس اعلام نظر آنها میانگین درآمد ماهانه آنها حدود ۱۷ میلیون تومان است این در حالیست که براساس بررسیهای دوستان امور مالیاتی، میانگین درآمد این ۵۰۰ نفر حدود ۷۶ میلیون تومان بوده است، این در حالیست که یک کارگر یا کارمند که از حداقل حقوق دریافتی برخوردار است اول مالیاتش را کسر و بعد حقوقش را پرداخت میکنیم.
الزام ۱۵ گروه از مشاغل جدید برای نصب دستگاه کارتخوان
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور اضافه کرد: بخشی از اتفاقات مبنی بر نپرداختن مالیات، به نبود فرهنگ مالیاتی در کل کشور مربوط میشود.
فرید موسوی تصریح کرد: رقم ظرفیت مالیاتی جامعه پزشکان طبق آمار سازمان امور مالیاتی حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است که این رقم صحیح نیست، زیرا با احتساب ۱۳۰ هزار پزشک موجود در کشور، درآمد ماهانه هر پزشک حدود ۲ و نیم میلیون تومان میشود که البته با عقل جور در نمیآید.
وی گفت: طبق مطالعات مرکز پژوهشها رقم ظرفیت مالیاتی جامعه پزشکان چیزی حدود ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام شده، اما چون کنار این ارقام هیچگونه شفافیتی انجام نشده است همه این ارقام تخمینی محسوب میشود.
پارسا رییس سازمان امور مالیاتی کشور رقم مالیاتی قشر پزشکان غیردولتی را حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این رقم پرداخت میشود و مابقی را میتوان فرار مالیاتی محسوب کرد.
موسوی در تأیید گفتههای رئیس سازمان امور مالیاتی درباره رقم فرار مالیاتی گفت: در شرایط فعلی که بدنه درمانی و بیمارستانهای ما با کمبود بودجه مواجه هستند با رقم مالیات یکمیلیارد تومانی که پزشکان از پرداخت آن سر باز میزنند میتوان یک تخت بیمارستانی به بدنه درمانی کشور اضافه کرد. هنوز در تهران هستند جاهایی که یک تخت استاندارد درمانی ندارند.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور نیز گفت: مردم برای اطمینان از وصل بودن دستگاههای پوز داخل مطبها میتوانند به وجود آرم امور مالیاتی کشور بهروی پرینت دستگاه توجه کنند، زیرا دستگاههای غیرمتصل به امور مالیاتی، شخصی هستند و مشکوک به فرار مالیاتی میباشند.
موسوی در تکمیل گفتههای آقای پارسا ابراز کرد: طبق توافقات سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی، تا پایان امسال، ارتباط دستگاههای پوزی که به سامانه امور مالیاتی متصل نباشد قطع خواهد شد.
پارسا در خصوص وجود حس تبعیض پزشکان مبنی بر اینکه چرا رسیدگی مالیاتی از پزشکان شروع شده است نیز خاطرنشان کرد: من مجری قانون هستم و قانون را دیگران نوشتهاند، ولی برای شروع هر کاری از یک جایی باید شروع کرد به این منظور نام ۱۵ گروه از مشاغل فردا برای روزنامه رسمی ارسال میشود و اعلام میگردد که رسیدگی مالیاتی آنها هم مطابق پزشکان، بررسی خواهد شد.
وی گفت: این ۱۵ گروه و ۵۰ صنف عبارتند از: وکلا، مشاوران حقوقی و خانواده، دفتر اسناد رسمی، مشاورین املاک، تالارهای پذیرایی، رستورانها و کبابیها، اغذیهفروشیها و فستفودها، مراکز اقامتی اعم از هتل، هتلآپارتمانها، مسافرخانهها، نمایشگاهها و فروشگاههای وسایل نقلیه، آرایشگاههای زنانه و مردانه، آجیل و خشکبار، قنادی، میوه و ترهبار، مجموعههای فرهنگی ورزشی، لوازمالتحریر، بازیهای رایانهای، دفاتر خدمات ارتباطی و دیگر اماکن در کل کشور که باید تحت نظارت امور مالیاتی قرار بگیرد.
موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور هم گفت: در اولویت قرار گرفتن پزشکان در صف امور مالیاتی از هر نظر درست بود، زیرا درآمدهای این قشر با دیگر اقشار و گروهها فرق میکند.
پارسا نحوه مالیاتستانی از پزشکان در سال ۹۹ را طبق اظهارنامه عنوان کرد و افزود: سال آینده هر فرد باید مطابق درآمد واقعی خود مالیات بدهد و روی هم رفته سال آینده هیچگونه مالیات علیالرأس برای پزشکان نخواهیم داشت.