رئیس اتاق اصناف شهر مشهد اظهار داشت نمی توانیم افرادی را که سالها روی آنها سرمایه‌گذاری شده است را کنار بگذاریم.

مهندس محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص اجرای ماده ۲۲ قانون نظام صنفی و رای دیوان عدالت اداری در گفت وگو با خبرنگار “دبنا” گفت: اعتقاد بنده این است چون اتحادیه‌ها از طریق مردم انتخاب می شوند و مدیریت آن به صورت هیئت مدیره است نیاز مبرمی بر محدود کردن ندارد ، در اصل انتخاباتی که انجام می‌شود با نظر اکثریت اعضای صنفی است.
وی بیان کرد : قاعدتا وقتی اعتماد به فردی نداشته باشند به وی رای نمی‌دهند و اگر فردی خدمات خوبی را ارائه داده باشد قطعاً منتخب مردم است.

همچنین افزود : جوانگرایی الزاماتی دارد. وقتی در ماده ۲۲ به طور مکرر ذکر شده که فرد می‌تواند تا سن ۷۵ سالگی کاندید بشود پس این نیت جوانگرایی را به دنبال ندارد.

وی خاطرنشان کرد : افرادی که در هیئت مدیره قرار دارند به هر حال از واحدهای صنفی کف بازار هستند ، واقعیت این است که ممکن است که تجارب اداری و کاری در ارتباط با مجموعه های مختلف را نداشته باشند که آن هم طی یک یا دوسال زمان می‌برد تا این مهارت را کسب کنند ، ما نمی توانیم افرادی که روی آنها سرمایه‌گذاری شده است را کنار بگذاریم .در اصل با این رویه اختیار را از مردم سلب می کنیم.

بنانژاد اضافه کرد : در حال حاضر متوسط سنی تمامی هیئت مدیره اتحادیه ها زیر ۵۰ سال است پس به نظر بنده اتفاقاً افراد با این بازه سنی دارای وجاهت قابل قبولی در بین مردم هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما این موارد را انحصار طلبی صندلی ریاست اطلاق نمی‌کنید ؟گفت : نه به آن شکل . تجربه این را ثابت کرده است. به طور مثال در شهر مشهد اعضای هیئت مدیره تا قبل از سال ۹۸ که ۱۵ انتخابات برگزار شده بود ۵ رئیس اتحادیه جابجا شدند و در مواردی رئیس اتحادیه جایگاه چهارم را کسب کرده و حتی دیگر رای نیاوردند. پس این انحصار طلبی از سوی کاندیدها نیست بلکه به انتخاب مردم است.

وی ادامه داد : هر جایی که هیئت مدیره ای است و به صورت جمعی مدیریت می شود باید این اختیار را به مردم داد که بتوانند هیئت مدیره را جابجا کنند. با این رویه ماده ۲۲ قانون نظام صنفی ناقض قوانین مدنی مردم میباشد و اختیارات را از مردم جهت انتخاب فرد مورد نظر سلب می کند.

محمود بنانژاد در بحث چرایی برگزار نشدن انتخابات در یک سال اخیر اذعان داشت : این مقوله مربوط به وظایف وزارت صنعت و معدن می باشد. با توجه به هماهنگی که با ستاد کرونا داشته اند در خصوص برگزاری انتخابات با مشکلاتی از جمله تجمع روبرو شدند و تصمیم بر این شد تا در شهرهای کوچکتر انتخابات برگزار شود و از شهرهای بزرگتر با جمعیت بیشتر این اجازه سلب گردد و تا برگزاری انتخابات جدید، هیئت مدیره سابق در جای خود باقی خواهند ماند.

بنا نژاد در پایان خاطر نشان ساخت: مسائل را باید به جهت دیگری سوق داد از جمله تشویق به مشارکت حداکثری اعضای صنفی در بحث کاندیداتوری و رای دادن به هیات مدیره انتخابات تا بتوانیم قانون را اجرا کنیم.

  • نویسنده : لیلا گودرزی