میراسماعیل صدیق ریاست اتحادیه پوشاک کرج در گفت وگو با خبرنگار “دبنا” اضافه کرد: اولین بار است که در کشور چنین موضوعی برای تشکلهای صنفی اتفاق افتاده است که منجر به محدودیت ثبتنام شده ودر حال حاضر ادامه فعالیت ها را با آسیب های جدی در اصناف مواجه شده است.
وی اشاره کرد : تشکلهای صنفی نیاز مبرمی به مشارکت همه صنوف دارد که هیچ محدودیتی نداشته باشد و نسبت به همان اتفاقی که در صنف رخ داده است اگر عملکردشان خوب باشد رضایتمندی حاصل باشد می توانند حداکثر آرا را کسب کنند .
صدیق افزود: اگر قرار بر جوانگرایی و پوست اندازی باشد در قانون نظام صنفی میزان سن در نظر گرفته شده برای ثبت نام کنندگان ۷۵ سال می باشد ،پس این قانون جوانگرایی را هدف گیری نکرده است . با این وضع همه می توانند شرکت داشته باشند و محدودیتی وجود ندارد، اعضای هیئت مدیره از سنین پایین برخوردار هستند ، و دارای مدارک کارشناسی و بالاتر هستند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره این که اگر به واقع این افراد کار خود را به نحو احسن انجام میدهند و از سوی مردم انتخاب می شوند پس چرا همچنان اتحادیه دچار مشکلات متعدد است؟ آیا مردم در انتخابات دچار اشتباه می شوند؟گفت : اتحادیه ها زیر نظر سازمان صنعت ، معدن و تجارت هستند و هر کاری باید زیر نظر یک کارشناس صنعت، معدن و تجارت صورت گیرد :این خود باعث تداخل وظایف صنفی است و هرچه هست باید کمیسیون نظارت قبول کند که این قانون دچار مشکل است و مشکل از کسبه نیست ، اتاق اصناف و اتحادیه ها هیچ اختیاری ندارند.
وی خاطر نشان کرد: حتی سازمان صنعت ، معدن و تجارت نظارت مستقیم دارند و در اکثر مواقع مانع کار اتحادیه ها میشود با قوانینی که وضع کرده اند سیستم را شبیه دفتر پیشخوان دولت کردند.
صدیق گفت : اتحادیه بدین معناست که با یکدیگر در تعامل بوده و برای رفع مشکل تلاش کنند ولی با دو دوره کسی دلسوز نمیشود که به میدان بیاید و وقت و جوانیاش را صرف این کارها کند. مگر اتحادیه چه دارد؟
خیلی از اتحادیه ها نه حقوق دارند و نه بیمه فقط عشق و علاقه است که آنها را ملزم به ادامه دادن کرده است.
وی تاکید کرد: دولت نباید در کار تشکلهای صنفی دخالت کند. به هیچ عنوان !
وقتی فضا دچار محدودیت می شود یعنی فردی که دارای محبوبیت عمومی است دیگر نباید در اتحادیه کار بایستد.
اگر میخواهند فرد جدیدی به اتحادیه بیاید، خوب، افراد جدید را در کمیسیون ها تزریق کنند. اتحادیه دارای پنج کمیسیون است و قانون به آنها اجازه خواهد داد تا افراد دیگر عضو اتحادیه در کمیسیون ها مشغول شوند و برای انتخابات بعدی اعتبار کسب کرده وشناخته شوند با توجه به مشکلی که در برگزاری انتخابات اتحادیه های صنفی پیش آوردند دیگر نه کسی تمایلی به کاندیدا شدن دارد ونه اینکه مردم تمایلی بهرایدادن دارند واین بستر را برای ادغام ها فراهم می کند وآشوبی بزرگ در اصناف به وجود خواهد آورد.
صدیق بیان کرد : در طول این سالها با این همه صحبتی که دولت ها درباره جوان گرایی کرده اند در نتیجه چه اتفاقی افتاده است؟ هیچ! در کشور ما رسم بر احترام به بزرگترها می باشد .
وی در پی پاسخ به این سوال که اگر اتحادیه ها دارای حقوق و مزایا و بیمه خاص نمی باشند پس چرا همچنان اصرار به ماندن دارند بیان کرد: همین امروز هم اگر قانون ابلاغ شود یک برگه پنج هزاری کاغذی بیش نیست و کسی هم پافشاری و اصراری ندارد.
صدیق اذعان داشت : تمامی این دعوا بر سر گرفتن پست اتاق اصناف ایران است. افرادی از شهرستانها وارد شدند و جایگاه ها را گرفتند به تهرانی ها برخورده است و الا تاکنون دچار این مشکلات نبودهایم. نباید قانون را برای شهرستانها تصویب کرد وتهران را مجزا کرد وبعدش همه اصناف را با نگاه به تهران اداره کنند.
وی افزود :یک سال است اصناف را درگیر این موضوع کردند آیا اتفاق مثبتی رخ داده است؟ آیا قیمت تخم مرغ ،گوشت و مرغ کاهش یافته؟ چه اتفاق مثبتی در کشور اتفاق افتاده؟ مسئله اصلی معیشت مردم است. مجلس و دولت به دنبال راهکاری برای برون رفت از مشکلات صنف است باید نگاه ها را عوض کننئ د نه اینکه به دنبال جابجایی افراد در اتحادیه باشند. اگر ما به دنبال اجرای قوانین هستین نباید دست حذف افراد بزنیم.
صدیق خاطرنشان کرد : یکسری آمدند گفتند اگر مایل به انتخابات در شورای شهر و یا مجلس هستید باید از اتحادیه انصراف دهید، پس بگویید میخواهید اتحادیه ها را ببندیم و خواهان اتحادیه نیستیم و میخواهیم مانند دفاتر پیشخوان دولت عمل کنند.
و در پایان بیان کرد : به دنبال بردن قانون جدید در مجلس اتفاقی افتاد که نباید رخ میداد. و الا در قانون نوشته شده بود ثبت نام محدود است ، اولین ضربه را افرادی زدند که در قبل از تاسیس اتاق اصناف ریسس شورا وعضو هیات رییسه شورای اصناف بودند وبخاطر لجبازی دررسیدن به صندلی ریاست قانون فعلی اصناف رابه مجلس بردند واگر واقعا خواهان فعالیت هدفمند بوا برنامه اصناف بودند ومنویات شخصی برایشان مهم نبود قانونی را به مجلس می بردند که هم اتحادیه ها پویاتراز الان بودند وهم اینکه بازار را به گونه ای نظارت داشتند که دولت ها هربار به فکر گرفتن بخشی از اتحادی هها نباشند. مقصرامروز اصناف افرادی هستند که درگذشته رییس .تصمیم گیر برای اصناف بودند.
- نویسنده : لیلا گودرزی