رئيس اتحاديه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: مداخله دولت در اين بازار، اعطاي سهميه بندي خاص و منع کردن عده‌اي ديگر از خريد در بورس ‌کالا موجب رانت و فساد در اين بازار شده است. دولت بايد به جاي دخالت در بازارها، به نظارت بپردازد تا بازار بر اساس عرضه و تقاضاي واقعي حرکت کند.

به گزارش پایگاه خبری کار و نشان ” دبنا “به نقل از اتاق اصناف تهران ، حميدرضا رستگار، رئيس اتحاديه فروشندگان آهن و فولاد تهران در خصوص گفته هاي مديرکل دفتر صنايع معدني وزارت صمت مبني بر اينکه طبق دستورالعمل جديد کليه کالاها و محصولات زنجيره فولاد بايد در بورس کالا عرضه شوند و هيچ کالايي خارج از بورس نبايد فروخته شود و دولت و وزارتخانه نيز در قيمت گذاري هيچ مداخله اي نخواهند داشت بيان کرد: يکي از اشکالاتي که به عرضه محصولات فولادي در بورس کالا مطرح بوده، اين است که بعضاً بورس کالا در عرضه و تقاضا و قيمت گذاري محصولات فولادي مداخله داشته و در جلساتي که با وزارت صمت برگزار شد و گزارشاتي که ارائه کرديم، مخالفت مان با مداخله ها در بورس کالا را اعلام کرده ايم. نکته اينجاست که به نظر مي رسد سپردن بخش حاکميتي نظارت بر بازار محصولات فولادي به بورس کالا صحيح نيست.

وي افزود: با توجه به اتفاقاتي که قبلا در بورس کالا رخ داده، بعيد است که هيچ مداخله اي در اين بازار صورت نگيرد؛ اما اگر قرار است دولت مداخله اي در قيمت گذاري محصولات در بورس کالا نداشته باشد، بايد ناظري بر عرضه و تقاضاي کل زنجيره فولاد در بورس کالا وجود داشته باشد تا عرضه و تقاضا قيمت گذاري ها شفاف باشد و رانتي شکل نگيرد.

رئيس اتحاديه فروشندگان آهن و فولاد تهران تاکيد کرد: فراموش نکنيد که زنجيره توليد فولاد شامل توليد کنندگان، توزيع کنندگان و مصرف کنندگان است و اگر در تصميم گيريها، توزيع کنندگان را از فرايند تصميم گيري حذف کنند، نمي توان انتظار بازاري کارا و شفاف داشت.

وي گفت: اتحاديه آهن و فولاد به عنوان بزرگ ترين مرکز و تشکلي که داراي قانون مستقيم مجلس است، بايد در تصميم گيري ها و همچنين نظارت بر فرآيند عرضه و تقاضا و قيمت گذاري ها نقش داشته باشد.

رستگار ادامه داد: همانطور که رئيس جمهور محترم هم اخيراً اعلام کرده نقش اتحاديه ها نقشي کليدي است”، بايد به اتحاديه ها بها داد و اتحاديه ها را در تصميم گيري ها حذف نکرد. عدم مداخله دولت در قيمت گذاري ها، نبايد به معناي رها کردن بازار فولاد به حال خود باشد و بايد شرايطي فراهم شود که اتحاديه آهن و فولاد و ساير تشکل هاي صنفي، بر عرضه و تقاضاي بازار نظارت داشته باشند.

رئيس اتحاديه فروشندگان آهن و فولاد تهران تصريح کرد: تنظيم گري بازار، کنترل بازار و قيمت گذاري ها همه بايد واقعي باشند. اگر رفتار بورس کالا اصلاح شود و عرضه و تقاضاي اين بازار واقعي باشد و هيچ شخص يا نهادي مداخله اي در اين بازار نداشته باشد، قطعاً مشکلي در بازار فولاد ايجاد نخواهد شد. مداخله دولت در اين بازار، اعطاي سهميه بعدي خاص و منع کردن عده اي ديگر از خريد در بورسکالا موجب رانت و فساد در اين بازار شده است. دولت بايد به جاي دخالت در بازارها، به نظارت بپردازد تا بازار بر اساس عرضه و تقاضاي واقعي حرکت کند.

وي اضافه کرد: اتحاديه آهن و فولاد تهران يکي از موسسين اوليه بورس کالا بوده، اما حالا در تصميمگيري ها کنار گذاشته شده ايم. اگر عرضه و تقاضاي بورس کالا و عرضه و تقاضاي شفاف و واقعي باشد و دولت هم مداخله اي در بورس کالا نداشته باشد، عدم مداخله دولت در قيمت گذاري ها به معناي افزايش قيمت نخواهد بود.

رئيس اتحاديه فروشندگان آهن و فولاد تهران افزود: در نظر داشته باشيد که فولاد جزو محصولاتي است که ميزان توليد آن در کشور بيش از تقاضاي بازار داخل است و بايد عرضه و تقاضا رونده قيمتي اين بازار را تعيين کند هرگونه سرکوب قيمت يا رها کردن قيمت ها به حال خود، به نفع بازار نخواهد بود و متاسفانه در اين سال ها در اين موضوع يا افراط کرده ايم و يا تفريط! معتقدم بازار فولاد در داخل کشور بايد بر اساس واقعيت هاي اقتصادي کشور، هزينه هاي توليد و نرخ تورم تنظيم شود و اين تنظيم گري را ميتوان به تشکل هاي بخش خصوصي سپرد و در مقابل اين تشکل ها بابت عملکرد خود و روند بازار فولاد به دولت پاسخگو باشند.

رستگار در پايان خاطرنشان کرد: از نگاه منطقي با عدم مداخله دولت در بازار فولاد، افزايش قيمت محصولات فولادي توجيه ندارد.