رئيس اتاق اصناف تهران در نشست تخصصي نقش اتحاديه‌ ها در رفع موانع توليد و صادرات اظهار کرد: بسياري از صنايع کوچک از جمله صنعت چوب و مبلمان در رشد و گسترش صادرات غيرنفتي تاثيرگذار هستند. صنعت چوب محدود به صنعت مبلمان نيست و علاوه بر مبلمان خانگي، اداري شامل بسياري ازکالاهاي ديگر نيز هست.

به گزارش پایگاه خبری کار و نشان به نقل از اتاق اصناف تهران ، در نشست تخصصي نقش اتحاديه ها در رفع موانع توليد و صادرات عنوان شد که دسترسي به بازارهاي صادراتي، قابل رقابت بودن توليدات داخلي، رفع موانع، وضع تعرفه هاي ترجيحي، معافيت هاي مالياتي و ساير مشوق ها موجب مي شود تا توليدات ايران در بازارهاي صادراتي به جايگاه واقعي خود برسند.

قاسم نوده فراهاني، رئيس اتاق اصناف تهران طي سخناني گفت: به دليل نبود يا کمبود مواد اوليه، محدوديت هاي تحريم و مشکلات متعدد ديگر توسعه اين صنايع با چالش هايي مواجه است و اين شرايط موجب شده تا از ظرفيت هاي توليد در صنعت مبلمان بدرستي استفاده نشود. همچنين رکود، کاهش شديد تقاضاي خريد و تحريم با مشکلاتي رو به رو است.

رئيس اتاق اصناف تهران با اشاره به مشکلاتي که در واردات برخي از مواد اوليه وجود دارد، تصريح کرد: واردات مواد اوليه اي مانند يراق آلات، چرم،ماشين آلات و تکنولوژي هاي به روز توليد در اين صنعت با دشواري هايي همراه است.

وي با اشاره به رقم ناچيز صادرات ايران در صنعت چوب و مبلمان، عنوان کرد: اين در حالي است که ترکيه سالانه ۵ ميليارد دلار صادرات در صنعت مبلمان دارد در حالي که هنرمندان بسياري در اين صنعت وجود دارند بايد از ظرفيت توليد و بازاريابي براي رونق بخشي به اين صنعت استفاده کرد.

متوليان توليد و صادرات در ترکيه از هم متفاوت هستند

نوده فراهاني خاطرنشان کرد: بررسي اجمالي موفقيت کشوري مانند ترکيه در صادرات پوشاک، پارچه و مبلمان نشان مي دهد توليدکننده تنها به فکر توليد است و صادرات کالاهاي توليدي صادراتي متوليان ديگري دارد.

وي تاکيد کرد: برداشتن وروکراسي اداري از پيش پاي صادرات و آسان کردن واردات مواد اوليه موجب ميشود صادرات و توليد همگام با هم عمل کنند. امسال سال رفع موانع توليد است؛ اما بيشتر در حد شعار باقي مانده است و عملياتي نميشود.

رئيس اتاق اصناف تهران با بيان اينکه سرمايه گذاري در توليد داراي منافع بسيار است، خاطرنشان کرد: کيفيت توليدات داخلي بايد به گونه اي باشد که در وهله اول مصرف کننده داخلي ترجيح دهد که کالاي ايراني خريداري کند و پس از آن در بازارهاي صادراتي نيز با اقبال مواجه باشد.

وي تاکيد کرد: توسعه توليد موجب مي شود در کشور بيکاري کاهش يابد، رفع موانع توليد منجر به افزايش ميزان توليد خواهد شد. تا چند سال پيش ايران واردکننده مبلمان از ترکيه بود؛ اما اکنون توليدات داخلي قدرت گرفته اند و بايد بتدريج به سمت کسب سهم مناسب از بازارهاي صادراتي حرکت کرد.

در اين نشست همچنين غلامرضا حسن پور، رئيس بسيج اصناف کشور اظهار کرد: کتاب هاي موفقي در زمينه صنوف تهيه شده که ميتواند براي افراد تازه کار يا جواناني که وارد کسب و کار جديد شده اند بسيار راهگشا و الگوبخش باشد.

وي افزود: طبيعي است که فعالان صنوف ميتوانند از تجربيات پيشکسوتان هر صنف استفاده کرده و با استفاده از اين تجربيات، فعاليت اقتصادي بهتري را براي خود رقم بزنند.

حسن‎ پور با بيان اينکه چند سالي است که رويکرد ما احياي توليد است، اظهار کرد: کارخانجاتي که به دلايلي ورشکسته شده يا از عرصه توليد خارج شده اند با حمايت هاي انجام شده به چرخه توليد بازگشته اند. به طور مثال کارخانه توليد چادر مشکي يا پارچه ماسک از جمله اين واحدها بوده است.

حسنپور با بيان اينکه بسيج به دنبال تصدي گري در اقتصاد نيست، اظهار کرد: نقش ما حمايت و پشتيباني از توليد است و بايد گفت که صنايع و بنگاه هاي زودبازده نقش مهمي در رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال دارند که از جمله آنها صنعت پوشاک و مبلمان و چوب است و حمايت از اين صنايع موجب خروج اقتصاد از بن بست خواهد شد.

در ادامه اين مراسم مژده پورزکي، تدوينگر کتاب ۶۰ سال زندگي با هنر و صنعت چوب نيز خاطرنشان کرد: بايد قصههايي نوشت و در گوش نوجوانان زمزمه کرد تا لذت کار صنفي دوچندان شود.

وي اظهار کرد: اين کتاب روايت شفاهي از سيدحسين افشارامين، موسس اتحاديه مبلمان منزل و اداري است که به رشته تحرير درآمده است و روايتي از ۶۰ دوندگي و تلاش در اين صنعت است که به شوق و غم بدل شده و خواندن آن به عاشقان اصناف توصيه مي شود.