رئيس اتحاديه توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران گفت: کالاي قاچاق زماني که با قيمت پايين‌تر از مشابه داخلي عرضه شود، به بازار آسيب بيشتر مي‌زند که در حال حاضر حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از قيمت تمام شده کالاي داخلي وارد مي‌شود.

به گزارش پایگاه خبری کار و نشان دبنا به نقل از اتاق اصناف تهران ، ابوالقاسم شيرازي يکي از مشکلات بزرگ صنعت پوشاک را تامين مواد اوليه عنوان کرد و گفت: درباره پارچههاي تخت که در انواع لباسهاي پارچهاي از آن استفاده ميشود، با وجود تحولات و به روززساني در صنعت نساجي، ۱۰۰ درصد نياز کشور در داخل تامين نميشود. اما در مورد پارچههاي گردباف نيازي به واردات نيست. البته بخش عمدهاي از پنبه وارد ميشود.

اما به گفته وي همچنان در بازار با کمبود پارچه گردباف مواجه هستيم که به معني ناتواني در تامين نيست بلکه علت آن افزايش قيمت است. کارخانجات نساجي علت اين افزايش قيمت را گران شدن پنبه و ساير هزينههاي تکوين پنبه تا ريسندگي عنوان کردهاند.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران با بيان اينکه نبايد شاهد افزايش قيمت مداوم در مواد اوليه داخلي باشيم، تصريح کرد: در مورد پارچه هاي تخت وزارت صمت بايد براي مدت محدودي بدون قيد و شرط ورود پارچه، پنبه و نخ را از انحصار خارج کند تا هر کسي بتواند با ارز آزاد آن را وارد کند. چرا که صنعت پوشاک نسبت به نساجي ارجحيت دارد و مستقل از آن است.

شيرازي با بيان اينکه دليل افزايش قيمت پوشاک در حال حاضر نيز مربوط به قيمت مواد اوليه است، اظهار کرد: توليد کنندگان پوشاک هر سه ماه و اخيراً هر روز پارچه را با قيمت متفاوت ميخرند. بنابراين لازم است بر اين بازار نظارت شود تا توليد کننده در قيمت مواد اوليه ثبات داشته باشد. از طرف ديگر کشش بازار هم بايد در نظر گرفته شود. در حال حاضر مصرف کننده ديگر تحمل گراني را ندارد و بازار با رکود مواجه ميشود. ادامه اين وضعيت هم به ضرر مصرفکننده و هم توليد کننده است که کالاها روي دستشان ميماند و تبديل به کالاي استوک ميشود و علت پديده دستفروشي و بساط گستري در خيابان هاي تهران هم همين شرايط است.

به گفته وي در صنايع ديگر مد و فصل اهميت ندارد و طي سالهاي بعد با تورم، قيمت آنها افزايش هم مييابد، اما در حوزه پوشاک به دليل تابعيت از فصل و مد، اگر کالا فروخته نشود به بساطيها سرريز ميشود. همين شرايط باعث شده در يک سال گذشته توليدکنندگان در همان ابتداي فصل فروش فوقالعاده بگذرند و کالا را با قيمت تمام شده v يا ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزانتر از قيمت واقعي فروش، ارائه کنند.

شيرازي با بيان اينکه اشتغال بخش پوشاک خيلي بيشتر از نساجي است، گفت: در حوزه نخ و پنبه انحصار وجود دارد که بايد برطرف شود. همچنين موانع توليد پوشاک بايد شناسايي و بستههاي حمايتي از جمله معافيت مالياتي موقت تعريف شود.

وي در ادامه با اشاره به “هجوم پوشاک قاچاق” به بازار، گفت: ارزاني پوشاک براي اين صنعت مهلک است. از طرف ديگر توليدکننده با تامين سخت و گران مواد اوليه مواجه است. در اين ميان بايد تامين زندگي کارگران هم مدنظر قرار گيرد.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک در ادامه با اشاره به اشتغالزايي، ارزآوري و ارزش افزوده بالا در صنعت پوشاک، گفت: سهم قاچاق از بازار پوشاک را بايد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کند، اما به طور کلي کالاي قاچاق زماني که با قيمت پايينتر از مشابه داخلي عرضه شود، به بازار آسيب بيشتر ميزند که در حال حاضر حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر از قيمت تمام شده کالاي داخلي وارد ميشود.

شيرازي با بيان اينکه مبارزه با قاچاق در سطح عرضه کافي نيست، تصريح کرد: در اين زمينه نياز به فرهنگسازي و فراهم کردن شرايط مساعد براي توليد است. همچنين بررسي وضعيت مبادي ورودي و قوانين گمرکي، کم هزينهتر از سطح عرضه است. چرا که ضبط و جريمه مغازهها به خانوادههاي متعدد لطمه ميزند. اما در صورت فراهم کردن بستر مناسب توليد و قانون گذاريهاي مناسب و برخورد در مبادي ورودي، ميتوان به جاي صدها عرضهکننده، با چند قاچاقچي بزرگ پوشاک برخورد کرد.