تشکیک در قانون نظام صنفی یکی از ابزارهای است که برخی از استمرارطلبان قدرت در اصناف برای وقت خریدن به آن متوسل شدند وحالا هم که برگزاری انتخابات آغاز شد با امید به اینکه هرسه مرحله انتخابات اتحادیه های رقیب به نتیجه نرسد وبه ادغام ببرند دست به دعا نشسته اند.بابررسی هایی دقیق قانون نظام […]

تشکیک در قانون نظام صنفی یکی از ابزارهای است که برخی از استمرارطلبان قدرت در اصناف برای وقت خریدن به آن متوسل شدند وحالا هم که برگزاری انتخابات آغاز شد با امید به اینکه هرسه مرحله انتخابات اتحادیه های رقیب به نتیجه نرسد وبه ادغام ببرند دست به دعا نشسته اند.
بابررسی هایی دقیق قانون نظام صنفی وآیین نامه های اجرایی آن مشخص می گردد که قانون به طور شفاف در خصوص انتخابات نظرش را بیان کرده وشورای نگهبان هم ان را تصویب کرده است. اما طراحان آیین نامه اجرایی قانون نظام صنفی که الان مشاوران هیات رییسه اتاق اصناف ایران هستند فراتر از قانون جلو رفتند بورای خودشان قانونی جدید در قالب آیین نامه طراحی کردند که در تضاد با قانون نظام صنفی است.
به دومتن زیر توجه کنید:
تبصره۳ماده ۲۲ قانون نظام صنفی به صراحت می گوید: – انتخابات اتحادیه‌ها در دور اول با حضور حداقل یک‌سوم اعضاء و در صورت عدم‌دستیابی به حد نصاب مذکور، در دور دوم با حضور حداقل یک‌چهارم اعضاء رسمیت می‌یابد.
اما ماده ۱۷آیین نامه اجرایی نحوه برگزاری انتخابات هیأت مدیره و بازرسان اتحادیه های صنفی(موضوع تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی) می گوید: – انتخابات در دور اول با حضور حداقل یک سوم اعضا رسمیت می یابد . در صورت نرسیدن به حد نصاب، هیأت اجرایی مکلف است مطابق مفاد ماده ۱۱ این آیین نامه، نسبت به فراخوان و برگزاری انتخابات نوبت دوم با نصاب یک چهارم حداکثر ظرف مدت بیست روز اقدام نماید و در صورت عدم دستیابی به حد نصاب مذکور، رأی گیری برای آخرین مرتبه با نصاب یک چهارم تکرار می گردد. در صورت عدم دستیابی به حد نصاب لازم کمیسیون موظف است نسبت به ادغام اتحادیه اقدام نماید.
اولی را مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است ودومی را کارشناسان مرکز اصناف وزارت صمت طراحی وبه هیات عالی نظارت بردند ومصوب کردند. در ماده ۱۷آیین نامه اجرایی نحوه برگزاری انتخابات هیأت مدیره و بازرسان اتحادیه های صنفی(موضوع تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی) مرحله سومی هم دیده شد تا اگر مردم نیامدند به ادغام برود در حالی که در تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی اصلا کلمه ادغام بکار برده نشده است.
دقیقا از همان مدل تفیسر های است که مشورت می دهند تا ماده ۲۲ قانون نظام صنفی در اجرا باچالش مواجه شود. عده ای خوش فکر وخوش پسند هستند وهرکاری که می کنند نحوه ساخت وتخریبش را هم از قبل طراحی می کنند تا همیشه در محور ان پروژه خوش فکری وخوش پسندی باشند.
به همین دلیل بهتر است طراحان ادغام واستمرار تصدی صندلی ریاست اتحادیه رقیب، از الان اماده نباشند که مجوز ادغام ها را حتما گرفتند وتوجیبشان است و بروند در هیات مدیره ها مانور بدهند که ما را توپ هم نمی تواند تکان بدهد.
بله. این اعتماد به نفس شما به جاست. چون اگر رای هیات عمومی دیوان اجرا می شد شما الان پشت صندلی های ریاست نبودید که بخواهید برای اعضا ومردم وقانونگذاران خط ونشان بکشید.

  • نویسنده : همت الله شکری اطاقسرا