به گزارش پایگاه خبری کارونشان دبنا به نقل از سرویس سلامت افق تهران، از ریشه خشک شده خطمی برای تهیه دم کرده، پودرها، عصارهها و شربتها استفاده میشود. این گیاه دارای مواد زیست فعالی مانند برخی اسیدهای فنولی و فلاونوئیدها است. بخش عمده آن موسیلاژ است که برای آرام کردن سرفههای خشک و درمان سایر مشکلات تنفسی مانند گلودرد و التهاب برونشها به کار میرود همچنین دارای خواص نرم کنندگی و ضد التهاب است.
این گیاه در تسکین زخمهای دهانی، آبسه دندان، جوشها، آکنه و سوختگیها، هنگامی که کمپرس مستقیم آن بر روی ناحیه مورد نظر قرار میگیرد بسیار مؤثر است.
گیاه خطمی دارای خصوصیت سفید کنندگی است که به عنوان نرم کننده و تسکین دهنده در کرمهای مرطوب کننده میتواند استفاده شود. همچنین این گیاه دارای خاصیت ضد پارکینسون است.
از نظر طب اسلامی گرم و معتدل است و دردهای مفصلی را بهبود میدهد. خطمی در صورت ترکیب شدن با موادی مانند الکل، تاننها و آهن میتواند سمی شود.
در صورت استفاده از داروهای دیگر باید پیش از مصرف با پزشک مشورت شود. خطمی قند خون را کاهش میدهد و به همین علت با عملکرد بعضی داروهای دیگر مانند انسولین تداخل دارد.
انتهای پیام/