به گزارش پایگاه خبری کار ونشان دبنا به نقل از اتاق اصناف تهران ، ابوالقاسم شيرازي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران با اشاره به وضعيت صنعت پوشاک اظهار داشت: در سال گذشته توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک مشکلات زيادي داشتند و بخش زيادي از اين مشکلات به دليل ادامه اپيدمي بيماري کرونا بود.
وي با اشاره به مشکل تامين مواد اوليه براي اکثر توليدکنندگان پوشاک گفت: با رايزني هاي بسياري که با وزارت صمت انجام داديم تلاش کرديم بخشي از مشکلات را حل کنيم و عرق و پشتکار آنها براي حفظ کارگاه ها و توليدي هاي خود و همچنين علاقه مندي آنها به شغل شان باعث شد تا شاهد کمترين تعديل نيرو در اين حرفه باشيم.
شيرازي افزود: پشتکار توليدکنندگان در توليد انواع پوشاک بهروز و متنوع باعث شد تا بازارهاي داخلي هيچ کمبودي را حس نکند خوشبختانه از سال ۹۶ که پويش طرح حمايت از کالاي ايراني با شعار ايراني، کالاي ايراني مصرف کن» به راه افتاد، روند مصرف کالاي ايراني بسيار خوب شد و ما امسال شاهد استفاده بيشتر مردم از کالاهاي توليد داخل بوديم و امروز توليدکننده پوشاک ايراني با افتخار آرم ساخت ايران را درج مي کند و مردم نيز از آن استقبال ميکنند.
وي ادامه داد: دو سال اخير را ميتوان سالهاي ايثار توليدکنندگان ناميد که با وجود موانع، به فعاليت خود ادامه دادند و ما امروز شاهديم که هيچ کمبودي در بازار مشاهده نمي شود و کيفيت کالاي ايراني نيز با کالاهاي خارجي کاملا قابل رقابت است.
شيرازي با اشاره به اينکه سه سال است از ورود پوشاک خارجي جلوگيري شده است، گفت: امروز شاهديم که پوشاک ايراني با قيمت مناسب، کيفيت خوب و ارزان به دست مشتري مي رسد.
وي افزود: متاسفانه با سختتر شدن وضعيت اقتصادي و پايين آمدن قدرت خريد مردم، ميزان تقاضا نيز براي خريد پوشاک کاهش پيدا کرده است و ما اکنون که کمتر از يک ماه به نوروز سال آينده باقي مانده، شاهديم که تقاضا در بازار بسيار کم است و هنوز اين تقاضا تحريک نشده است.
شيرازي ادامه داد: متاسفانه با وجود آنکه توليد و فروش در دو سال گذشته کاهش پيدا کرده اما ميزان ماليات و قيمت مواد اوليه بسيار افزايش پيدا کرده است. البته بالا بودن ميزان توليد به نشانه بالا بودن فروش نيست بلکه توليدکنندگان براي حفظ کارگران خود و همچنين عدم تعطيلي، کالاي خود را توليد ميکردند اما نمي توانستند بفروشند و مجبور به انبار کردن مي شدند.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره نوروزي فروش پوشاک در بيش از ۱۰ هزار فروشگاه پوشاک در شهر تهران گفت: هر فروشگاه با نظارت اتحاديه ميتواند کالاهاي خود را در جشنواره بفروشد و از ۵ درصد تا ۵۰ درصد تخفيف ارائه کند و ما تلاش داريم با اين وضعيت، ميزان فروش فروشگاه ها را افزايش بدهيم.
شيرازي افزود: متاسفانه به دليل کمبود قدرت خريد، مردم اولويت اصلي را به سبد غذايي اختصاص داده اند و پوشاک نقش پررنگي در سبد خريد خانواده ها ندارد. از سوي ديگر دهک هايي که وضعيت اقتصادي خوب و قدرت مالي دارند، به جاي خريد محصولات داخلي و کالاي ايراني، به فکر خريد پوشاک توليد کشورهاي ديگر به صورت مستقيم يا غيرمستقيم و به خصوص از طريق اينترنت هستند.
وي ادامه داد: متاسفانه عليرغم پيگيريهاي ما، بحث فروش آنلاين در صنعت پوشاک به صورت کلي موفق نبوده و فقط در برخي انواع کالاها همچون پوشاک سبک موفق بوده است.
شيرازي با اشاره به راه اندازي طرح خريد شفاف با همکاري وزارت صمت و نهادهاي نظارتي گفت: در اين طرح، کالاها با شناسنامه به فروش ميرسند و مشخص ميشود که چه کالايي با چه قيمتي و با چه ميزان سودي به فروش رسيده و قيمت نهايي کالا و سود فروشنده نيز کاملا مشخص است.
وي با اشاره به اينکه در سال ۱۴۰۰ يکي از مشکلات مهم توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک با سازمان امور مالياتي است، توضيح داد: در گذشته اينطور بود که اگر مي خواستيم پروانه اي را صادر کنيم و مجوز را فوري به متقاضي بدهيم ماده ۱۸۶ را از سازمان مالياتي استعلام مي کرديم و آن سازمان سريع به ما پاسخ مي داد؛ اما متاسفانه از ابتداي امسال بيش از ۱۰۰۰ تقاضاي صدور مجوز پشت درِ سازمان امور مالياتي مانده است و متاسفانه صنوف و اعضا فکر ميکنند اتحاديه در زمينه صدور مجوز کم کاري مي کنند در حالي که اينگونه نيست و ما به عنوان اتحاديه موظفيم در زمان صدور مجوز، بر اساس ماده ۱۸۶ از اداره ماليات استعلام بگيريم. از سوي ديگر اگر کسي بدهي مالياتي دارد، اداره ماليات بايد نسبت به وصول آن بدهي اقدام کند نه آنکه جلوي صدور و يا تمديد مجوز را بگيرد.
شيرازي با اشاره به اينکه هم اکنون در اتحاديه پوشاک روزانه حدود ۵۰ متقاضي تمديد پروانه و ۲۵ متقاضي صدور پروانه جديد روبه رو هستيم، گفت: وقتي اداره ماليات فقط يک هفته در دادن استعلام به ما تاخير کند ما شاهد تشکيل يک صف طولاني مدت از متقاضيان خواهيم بود و اين تصور در بين متقاضيان به وجود مي آيد که اتحاديه کارشکني کرده است.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه تهران مدکس بيان کرد: صنعت پوشاک اين توانايي را دارد در سال به مدت دو بار نمايشگاه پوشاک برگزار کند و خوشبختانه استقبال واحدهاي صنفي از اين نمايشگاه بسيار خوب بوده است و بسياري از توليدکنندگان سفارشهاي خوبي براي سال آينده دريافت کرده اند.
شيرازي با اشاره به اينکه نمايشگاه بعدي تهران مدکس مهر ماه سال آينده برگزار ميشود، گفت: تلاش داريم تا به موازات برگزاري نمايشگاه هاي داخلي، نمايشگاه هاي خارجي را نيز برگزار کنيم و امسال قصد داشتيم به طور مثال در ازبکستان يک نمايشگاه بينالمللي برگزار کنيم اما متاسفانه به دليل محدوديت کرونايي، اين امر امکانپذير نشد و تلاش داريم تا حتما در سال آينده برگزاري اين نمايشگاه ها جديتر برگزار کنيم و همچنين بسترهاي صادرات را نيز تقويت کنيم زيرا پوشاک، صنعت بسيار ارزآوري است و اولويت ما نيز حضور در بازارهاي کشورهاي همسايه است.
وي با اشاره به اينکه افق صنعت پوشاک را خوب ميبيند، افزود: خوشبختانه در دولت جديد، وزارت صمت به عنوان وکيل توليدکنندگان حل مشکلاتي مانند ماليات، بيمه و افزايش مواد اوليه را بر عهده گرفته تا خودش اين مشکلات را حل کند و اين مسئله يک تصميم و اقدام بسيار خوب است و در ديداري که با وزير صمت داشتيم به ما اعلام کرد که توليدکننده نبايد دغدغه اين را داشته باشد که يک روز در اداره ماليات و يک روز هم در شهرداري باشد بلکه اين وظيفه وزارت صمت است تا موانع و مشکلات توليدکنندگان را حل کند.
شيرازي با اشاره به حضورش در ديدار اخير مقام معظم رهبري با توليدکنندگان و تاکيد ايشان بر توليد کالاي ايراني باکيفيت و ارزان گفت :خوشبختانه ما در صنعت پوشاک نسبت به برخي صنايع ديگر فرمايش ايشان را کاملا جامع عمل پوشانديم و شاهد فروش پوشاک ايراني با قيمت مناسب و کيفيت خوب هستيم.
وي با اشاره به اهميت مسئوليت اجتماعي تاکيد کرد: اتحاديه پوشاک، توليدکنندگان و فروشندگان پوشاک در بحثهايي همچون رزمايش مومنانه حضور داشتند و همزمان با نوروز و همچنين در زمان بازگشايي مدارس، فعالان اين صنف محصولات خود را بلاعوض به خيريه ها و افراد بي بضاعت اهدا ميکردند و نقش پررنگي در اين زمينه داشتند.
شيرازي افزود: همه ما بايد کالاي ايراني مصرف کنيم و تک تک ما در هر بخشي که هستيم بايد تشويق کنيم تا هر ايراني کالاي ايراني را بخرد زيرا کالاي ايراني، امروز کيفيت خوبي دارد و سود خريد آن نيز به خود ما باز مي گردد.









