مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی و تلفیقی وزارت نیرو گفت: وزارت نیرو در مرحله اول 340 طرح آب و آبفا را انتخاب کرده که تا پایان دولت به‌ بهره‌بردای برسد، بر همین اساس نیاز تامین مالی این طرح ها 296 هزار میلیارد تومان در 3 سال برآورد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کار و نشان دبنا به نقل از فارس ، یزدان رضایی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ضمن اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و  اعتبارات بخش آب در این بخش، بیان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت ‌توجه خوبی به مسئله آب داشته است، البته موضوع آب مسئله مهمی است که سرمایه‎‌گذاری جدی می‌طلبد و در سال‌های اخیر آنچنان که شایسته بوده، سرمایه‌گذاری در این بخش شکل نگرفته است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی راهبردی و تلفیقی وزارت نیرو ضمن اظهار داشت ذات بخش آب متکی به اعتبارات دولتی است، زیرا در کشور ما آب یک کالای بسیار ارزان بوده و امکان سرمایه گذاری خود گردان به شدت محدود است.

وی تاکید کرد: دولت، اعتبارات بخش آب را از ۹ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به ۲۲ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در طرح‌های تملک افزایش داده است.

وی اضافه کرد: افزایش خوبی در اعتبارات بودجه‌ای بخش آب صورت گرفته است اما کفایت سرمایه‌گذاری در این حوزه را نمی‌کند، ‌بنابر اولویت‌بندی وزارت نیرو در مرحله اول ۳۴۰ طرح آب و آبفا انتخاب شده که تا پایان دولت امکان به‌ بهره‌برداری برسد، بر همین اساس نیاز تامین مالی این طرح ها ۲۹۶ هزار میلیارد تومان در سه سال برآورد می‌شود که با اعتبارات دیده شده اختلاف بسیاری دارد.

*ابتکار وزارت نیرو در تامین مالی زیرساخت‌های آب و برق

رضایی در توضیح اینکه تجویزهای خوبی در احکام قانون بودجه قرار گرفته که از این مجوزها برای تامین مالی استفاده خواهد شد، گفت: خوشبختانه وزارت نیرو در استفاده از روش های نوین تامین مالی، بین دستگاه‌های اجرایی پیشتاز بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: یکی از روش‌های نوین تامین مالی استفاده از ظرفیت بازار سرمایه با اتکا به شیوه صندوق سهام پروژه است، در همین راستا به درخواست و ابتکار وزارت نیرو در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای اولین بار صندوق‌ سهام پروژه برای ۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در تبصره ۱۵ پیشنهاد شده و امیدواریم اگر امکان وجود داشته باشد این بند به بخش آب هم تعمیم داده شود.